Skip to main content

Muziek op Schoot

Voor baby’s, dreumesen en peuters

Muziek op Schoot is muziekles voor (groot)ouders met een baby, dreumes of peuter in de leeftijd van ongeveer 6 maanden tot en met 3 jaar. De lessen worden in overzichtelijke reeksen aangeboden. De muziek en activiteiten zijn afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Dat maakt iedere les een feestje!

Bekijk cursusoverzicht >>

De cursussen voor seizoen 2023/2024 zijn te volgen op verschillende locaties en dagdelen: vanaf november op dinsdagochtenden in Cuijk; op donderdagochtenden in Wijchen. Daarnaast verzorgt Nadja ook de Muziek op Schoot lessen bij De Muzen in Veenendaal op woensdagochtend en vanaf november op zaterdagen in Rosmalen via Muziekschool de Muziekfabriek. Ik start daar ter kennismaking op 18 november met een speciale mini-reeks van 3 lessen over de Sint en het kouder wordende weer.

Muziek maken is leren op zijn leukst: luisteren, wachten, reageren, bewegen, fantaseren… en ieder kind krijgt de ruimte dit op eigen wijze te beleven. Wil je kindje het liefst de hele les op schoot zitten en toekijken? Helemaal goed! Zingt en danst jouw kind uit volle borst mee? Gezellig! Gaandeweg wordt de groep hechter en ontdekken de kinderen wat ze willen en mogen.

Er zit heel veel afwisseling in de muzieklessen met nieuwe en bekende liedjes. De les start altijd met hetzelfde begroetingsliedje, zodat ieder kind weet dat het wordt gezien en welkom is. Het horen van verschillende instrumenten is een belangrijk onderdeel van de muzieklessen. De juf laat veel horen en er zijn allerlei materialen en instrumenten waar de kinderen zelf mee mogen spelen. Stokjes, kleurige sjaaltjes, klankstaven, dansende knuffels, noem maar op.

Rode draad zijn telkens de seizoenen. Het onderliggende muzikale thema wisselt per lessenserie, zodat het voor klein en groot afwisselend blijft. Iedere week worden de gezongen liedjes in tekst en notenschrift mee naar huis gegeven om in het cursusmapje te stoppen.

Aanmelden voor les in Cuijk en Wijchen kan met het aanmeldformulier. In Veenendaal en Rosmalen kunt u aanmelden via de desbetreffende muziekscholen. Voor meer info, neem contact op via nadja@muziekspooren.nl of  06 160 349 24.

Juf Nadja volgde in 2022/2023 de opleiding tot Docent Muziek op Schoot, een geaccrediteerde post-HBO opleiding van Stichting Muziek met het Jonge Kind. Nadja werkt sinds haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2010 als docerend en uitvoerend musicus. In 2018 specialiseerde zij zich in auditief instrumentaal onderwijs voor kleuters aan het Koninklijk Conservatorium. Muziek op Schoot een uitbreiding van haar werkzaamheden.

Cursus overzicht

Dinsdag Donderdag
Voorjaarscursus: 27 februari tot 2 april (6 lesweken).
Locatie: Bibliotheek Cuijk (schouwburg)
Tijd: 10:00 – 10:45, inloop vanaf 9:45
Kosten: €60 per (groot)ouder/kind koppel
Wintercursus: 18 januari tot 29 februari (6 lesweken).
Locatie: Bibliotheek Wijchen
Tijd: 10:00 – 10:45, inloop vanaf 9:45
Kosten: €60 per (groot)ouder/kind koppel
Zomercursus: 21 mei tot 25 juni (6 lesweken)
Locatie: Bibliotheek Cuijk (schouwburg)
Tijd: 10:00 – 10:45, inloop vanaf 9:45
Kosten: €60 per (groot)ouder/kind koppel
Zomercursus mini: 20 en 27 juni, 4 juli (3 lesweken)
Locatie: Bibliotheek Wijchen
Tijd: 10:00 – 10:45, inloop vanaf 9:45
Kosten: €30 per (groot)ouder/kind koppel
Vanaf 11 aanmeldingen start een tweede groep om 11:00 (inloop 10:50) Vanaf 11 aanmeldingen start een tweede groep om 11:00 (inloop 10:50)

Aanmeldformulier
  Panfluitles

  De panfluit ontdek je hier!

  Muziek op Schoot

  Geniet van de magie van muziek met je kleintje!

  Ensembles

  Kamermuziek met panfluit in de hoofdrol.

  Panfluitkopen

  Dé info-en koopsite voor de panfluitist.